Utvärderingar

Nu är Grundkursen i Lösningsfokus-för alla som arbetar tillsammmans med barn och unga , avslutad.
Det är ett grymt gäng pedagoger (som arbetar på fritidshem och grundskolans tidigare samt senare år) som träffats vid fyra tillfällen och det har varit en förmån att få följa dem på deras djupare bekantskap med Lösningsfokus. Vi har övat, reflekterat, delat med oss och skrattat!!

Här kommer några ord från utvärderingarna:

Guldkorn som du tar med dig från kursen
Önskade läget och coachande samtal
Att varje dag är en ny chans att öva sina färdigheter
Hur långt man kan komma genom att ändra sitt sätt att prata på
Hur väl LF påverkar relationen med barnen och kollegor
Feedforward på samtalen (från dig till oss för att ta nästa lilla steg)
Skalan
Tanken kring hur man vill att det skall vara framåt, när det
fungerar

Vad kommer du att göra annorlunda/mer av framöver och vilka kommer att märka en skillnad?
Ta lösningsfokuspärmen under armen och läsa den med tid för reflektion
Tänka mer på förhållningssätt och hur jag formulerar mig, både i meningar och frågor. Min man har redan märkt en skillnad.
Ställa fler positiva framåtsyftande frågor till eleverna. Eleverna, min man och barn märker redan en skillnad.
Jag kommer göra mycket annorlunda, har redan gjort lite och nu förstår jag VARFÖR och det gör mig tryggare i min yrkesroll. Kommer hålla mig borta från den negativa klagospiralen.
Mer av de coachande samtalen och ställa fler nyfikna frågor när jag stöter på ett bekymmer eller
problem

På en skala 0-10, där 10 står för att kursen i sin helhet varit toppen och att du skulle prata gott om den till andra och 0 är motsatsen. Vilken siffra stämmer väl in på din upplevelse och vad är det som gör att du väljer den siffran? Vad kan jag göra annorlunda till nästa kurs för att stiga ett litet steg på skalan?
Kursen har varit en 10:a! Innan kursen var LF ”något man var”. Genom denna kurs har jag fått med mig att det är ett förhållningssätt som man får träna sig i. Kursen har varit över förväntan och jag ser fram emot att mötas i fler utbildningar eller handledning. Vill ha mer av LF och Dig!!
En 10:a. Jag har lärt mig jättemycket och har en annan attityd när det kommer till ”problem” på min arbetsplats och även i privatlivet. En fördjupningskurs blir toppen då jag vill gå in djupare på varje moment.
10:a för oavsett tidigare kunskaper i LF kan man alltid inspireras och utvecklas
Jag är så nöjd, 10:a. Skall återkoppla det med min rektor. Bra verktyg. Fått insikt om att det kan vara en färdighet som faktiskt inte lärt än. Mycket bra upplägg. God variation.
Jag pratar gärna gott om kursen för andra. För att jag skulle skriva en 10:a känner jag att jag borde läst igenom PP m.m. och fått ut ytterligare av kursen, så det blir en 9:a. Du har varit positiv, glad och mycket inspirerande. Skönt att du inte krävt en massa av oss, man har kunnat gå dit och bara låta sig inspireras.

TACK ALLA DELTAGARE FÖR ATT NI GENOMFÖRT DENNA KURS PÅ ETT SÅDANT SÄTT, ATT DET KOMMER GÖRA EN SKILLNAD FÖR ER SJÄLVA OCH DEM NI MÖTER I ER VARDAG!!!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s